Uutiskirje, Nro 1, lokakuu 2019

Image: On the background, various vegetables, like radish, salad and spring onions, on shelves. On the front, a five level pyramid made of text boxes. Level 1 (top): The Sustainable Food System 2.0. Level 2: Regenerative, ethical, efficient & engaging. Level 3, this level is formed of three parallel sub-boxes. First sub-box on the left: new operational model = Circular economy. The sub-box in the middle: new consumer value = Food agency. The sub-box on the right: new operational context = City + locality. Level 4, New enabler = new tech. Level 5 (bottom), Food Security: Access, Availability, Stability, Utilization.

Oletko valmis 3 000 miljardin dollarin uusjakoon?

Ruokabisneksen murros suosii rohkeita ja yhteistyökykyisiä
– Food Tech Platform Finland auttaa heitä löytämään toisensa: REKISTERÖIDY NYT!

Nykyinen ruokajärjestelmä vaatii kiireellistä saneerausta kestävämmäksi ilmaston, luonnon monimuotoisuuden, maankäytön, tasavertaisemman yhteiskunnan, ihmisten paremman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Toisin sanoen; kysyntä uusille monimuotoisille innovaatioille on valtava.

Näkemyksellisten osaajien toimesta ja uutta arvoa luovien yhteistyökumppanuuksien avulla kehitetään lähitulevaisuudessa ne innovatiiviset uudet ratkaisut, joilla mullistetaan ruuan tuotanto-, jalostus- ja kulutusmarkkinat. Jaossa on 3000 miljardia dollaria, joka on ennuste globaalin pakattujen elintarvikkeiden markkinan nykyisestä arvosta (vuodelle 2020), lähde: Allied Market Re-search).

Ruokajärjestelmä ja ruoka tuotteena ovat monimutkaisia kokonaisuuksia. Siksi monialaisuus ja tieteeseen perustuva innovaatio- ja kehitystyö ovat onnistumisen edellytyksiä. Food Tech Platform Finlandin työ uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistajana ja uusien kumppanuuksien välittäjänä on lähtenyt käyntiin syksyn aikana. Me autamme sinua navigoimaan ruokajärjestelmäkentässä ja löytämään uusia avauksia.

Tutustu päivitettyyn sivustoomme ja neljän pilarin näkemykseemme siitä, mistä ja miten uusi arvo tulevaisuuden ruokajärjestelmässä tulee rakentumaan:

  1. murroksen mahdollistavat uudet teknologiat
  2. ihmisten/kansalaisten ”kuluttajatarve” osallistua itse ruokansa tuottamiseen ja/tai lähiruuan suosimiseen
  3. uudenlaiset kiertotalouden prosessit ja resurssiviisaat raaka-aineiden hyödyntämismetodit
  4. kaupunkien keskeinen rooli tässä kaikessa

Rekisteröidy mukaan verkostoon ja jätä meille tiedoksi mitä osaamista sinä voit tarjota ja mitä osaamista itse etsit verkostosta uusien tutkimus- kehitys-, ja liiketoimintamahdollisuuksien saralla. Rekisteröidyttyäsi saat jatkossa myös uutiskirjeet sähköpostiisi.

Keskustelemme mielellämme ruokaketjusta kiinnostuneiden yritysten kanssa erilaisista yhteistyövaihtoehdoista ja potentiaalisista teemoista. Jos sinulla on sellainen, ota yhteyttä. Ja jos ei vielä ole, rekisteröidy verkoston jäseneksi ja kuule mitä on tarjolla. Food Tech Platfom Finland orkestroi tapaamisia ja työpajoja kiinnostavimpien ideoiden sekä verkostosta tulevien uusien tarpeiden ympärille.

Tule mukaan!

Laura Forsman
Program Leader
Food Tech Platform Finland
laura.forsman@utu.fi
puh. 0405146146

50M€ innovatiivisiin varhaisen vaiheen yrityksiin

Pohjoismaihin on syntymässä ensimmäinen tulevaisuuden ruokaan ja ruokateknologiaan sijoittava pääomarahasto. Nordic FoodTech VC:n tavoitteena on kerätä yhteensä 50 M€:n pääoma, joka tullaan sijoittamaan innovatiivisiin varhaisen vaiheen yrityksiin Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Rahaston perustajat ovat ruokakehitystä ja sijoitustoimintaa eri
monista näkökulmista tehneet Pekka Siivonen-Uotila, Lauri Reuter, Mika Kukkurainen ja Jari Tuovinen.

Nordic FoodTech VC:n toimitus-johtaja Mika Kukkurainen: ”Tavoitteenamme on löytää ruuan arvoketjua mullistavia keksintöjä ja auttaa varhaisessa vaiheessa olevia yrityksiä sekä pääoma- että osaamisresurssein. Erityisen kiinnostavaa on ruuan kokonaisvaltainen yhteiskuntavastuullisuus; ruoka ja teknologia, joka tuottaa hyvinvointia ihmisille ja ympäristölle, tuottaa hyvinvointia myös yhteiskunnalle. Tällaisia ratkaisuja etsimme ja rohkaisemmekin kaikkia asiaa tutkineita ja ratkaisuja kehittäneitä mullistamaan ruokaliiketoimintaa kanssamme.”

Link: more about the Nordic FoodTech VC

Leave a Reply